Полша отвори отново границите си с Германия, Чехия и Словакия. Изискванията

...
Полша отвори отново границите си с Германия, Чехия и Словакия. Изискванията
Коментари Харесай

Три европейски държави отварят границите си

 Полша отвори още веднъж границите си с Германия, Чехия и Словакия. Изискванията за влизане на жители на страни отвън Европейски Съюз също бяха облекчени, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Засега не е ясно по кое време ще тръгнат още веднъж интернационалните влакове в границите на Евросъюза. Откакто границата беше затворена, влакът " Евросити ", който свързва Варшава с Берлин, беше пренасочен към северния полски пристанищен град Шчечин. Железопътните връзки със съседките на Полша, които не са членки на Европейски Съюз, остават прекратени.

Гражданите на Русия, Беларус и Украйна ще имат право да влизат в Полша, в случай че са брачен партньор или дете на полски жител или имат позволение за работа в Полша. След като дойдат, служащите от тези страни би трябвало да преминат през 14-дневна карантина.

Франция отменя от 15 юни ограниченията по границите си за идващите от Европейски Съюз, оповестиха в взаимно изказване министерствата на вътрешните и външните работи на Франция, представени от Ройтерс.

" С оглед на удобното развиване на здравната конюнктура във Франция и Европа и в сходство с рекомендациите на Европейската комисия (от 00.00 ч.) на 15 юни Франция ще анулира всички рестрикции върху придвижването през вътрешноевропейските си граници (сухоземни, въздушни и морски), въведени за битка с пандемията от COVID-19 ", се споделя в известието.

Пътуващите от държавите-членки на Европейски Съюз, както и от Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Швейцария и Ватикана също ще могат да влизат на френска земя без ограничавания, се показва в него. На правилото на реципрочността рестрикциите, в това число двуседмичната карантина, остават в действие за границите с Испания и Обединеното кралство, се добавя в изказването.

Чехия също ще отвори от понеделник границите си за жителите на съвсем всички държави-членки на Европейски Съюз, както и за тези на Швейцария и Лихтенщайн. 

Обещаващият процес на събитията в ограничението на разпространяването на новия ковид разреши на държавното управление да облекчи ограниченията, съобщи нощес здравното министерство в Прага. При влизане в Чехия няма да се изисква негативен тест за ковид.

Граничният надзор по отношение на ковид по границите с Германия и Австрия беше анулиран преди седмица.

Забраната за влизане обаче остава за живеещите в Белгия, Португалия и Швеция, те са избрани като високорискови заони за вирусни инфекции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР